Хумор и сатира у Бијељини

БИЈЕЉИНА, петак 8. април 2016. – Бијељина је вечерас град хумора. У Народној библиотеци „Филип Вишњић“ одржан је 13. Међународни фестивал хумора и сатире „Бијељина 2016“ који је окупио 32 аутора из земаља региона.
„Сатирично перо“ ове године припало је афористичару Миладину Берићу из Бањалуке. Осим тога плакете за сатирично стваралаштво Удружења афористичара из Бијељине „1. април“ додијељене су Томиславу Супеку из Хрватске који је публику одушевио сљедећим афоризмима:

„Генерално говорећи, Хрватској треба генералка“

„Изабрали смо нову Владу, неспособни су замијенили мање способне“.

Осим Супека плакета је отишла и у руке Владислава Влаховића из Црне Горе.
„Покушавам живот учинити љепшим. Сатира је прва указивала на све што није требало да се деси, а упркос томе се дешавало на балканском простору“, рекао је Влаховић новинарима.

„Човјек је настао од мајмуна, лажним представљањем“,

„Ја сам чобанин, то је све у шта сам успио убиједити стоку“ и

„У љубавном троуглу муж заузима тупи угао“ су само неки од афоризама из Влаховићевог пера.

„Срећан сам и задовољан што сатиричари нису празновјерни и што су се сви одазвали на 13. Међународни фестивал хумора и сатире ‘Бијељина 2016.’“ рекао је новинарима организатор Фестивала и предсједник Удружења афористичара „1. април“ Грујо Леро.

У препуној дворани Народне библиотеке „Филип Вишњић“ у Бијељини промовисан је и 11. зборник афоризама са овогодишњег Међународног фестивала хумора и сатире под насловом „Живот пише афоризме“.

„Живот је некада био роман, а данас је живот све мање садржајан, па стаје у афоризам“, рекао је Леро.

2

У зборнику су објављени афоризми 36 аутора из региона који су учествовали на прошлогодишњем Међународном фестивалу хумора и сатире у Бијељини.
Носилац „Сатиричног пера“ Миладин Берић фестивалску публику насмијао је до суза.

„Не дозволите да вам дијете буде одликаш, пропашће“,

„Откад смо на факултете увели Болоњу, добили смо Сицилију“,

„Без обзира на то што сам сазнао да ми је најбољи пријатељ геј, нема шансе да му окренем леђа“, причао је Берић окупљеним бијељинцима у Народној библиотеци Филип Вишњић.

На фестивалу су учествовали: Владислав Влаховић, Миладин Берић, Јово Николић, Живко Вујић, Станислав Томић, Милад Обреновић, Екрем Мацић, Абдурахман Халиловић, Павица Вељовић, Небојша Боровина, Слободан Живановић, Драган Илић, Марко Марковић, Томислав Супек, Миливоје Јозић, Раде Ђерговић, Митар Ђерић, Бојан Љубеновић, Љубомир Ћорилић, Ненад Ћорилић, Душан Мијајловић – Адски, Горан Радосављевић, Зоран Симић, Зоран Трбић, Момчило Копривица и Грујо Леро.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.